Triethyl Citrate

Trietylcitrát (Triethyl Citrate) sa v kozmetike využíva predovšetkým ako vonná látka a zmäkčujúca látka. Má antioxidačné a tiež deodorizačné účinky.  To znamená, že obmedzuje telesný pach, ktorý vzniká pri bakteriálnom rozklade potu. S obľubou sa preto používa ako jedna z dôležitých prísad v dezodorantoch. 

Táto bezfarebná kvapalina sa často využíva aj v potravinárskom priemysle (pod označením ako emulgátor E1505) na stabilizovanie peny, proti žltnutiu potravín, ako dochucovadlo a podobne.  Používa sa tiež vo farmaceutických náterových hmotách a plastoch.

Používame súbory cookies za účelom zvyšovania kvality služieb a našej ponuky. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.