Sodium Cocoyl Isethionate

Sodium Cocoyl Isethionate (SCI) patrí medzi mycie tenzidy, nazývané aj surfaktanty či povrchovo aktívne látky. Získava sa z kokosového oleja, a to z jeho mastných kyselín. Je čisto rastlinného pôvodu, šetrný k životnému prostrediu a biologicky odbúrateľný. Vytvára bohatú penu a znižuje povrchové napätie vody, čo umožňuje aby mal lepšie čistiace vlastnosti. Používa sa predovšetkým v šampónoch, penách do kúpeľa, v detských kozmetických produktoch a zubných pastách. V šampónoch funguje aj ako antistatický prostriedok (proti tzv. elektrizovaniu vlasov). Pokožku hydratuje, vyživuje a chráni.

Jeho doporučený obsah v produktoch je 3 až 20%.

 

 

 

Používame súbory cookies za účelom zvyšovania kvality služieb a našej ponuky. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.