Objednávky prijaté od 14.3. po 12,00 hod. budú odoslané po 21.3. aj s hodnotným darčekom ♥

Simmondsia Chinensis Seed Oil

Zo semien jojoby kalifornskej (Simmondsia Chinensis) sa získava lisovaním za studena jojobový olej, ktorý sa oproti iným olejom líši tým, že sa jedná o tekutý vosk. Preto sa používa iba na vonkajšie použitie, ľudským telom (tráviacim traktom) prechádza v nezmemenom stave. Do našej pokožky sa však vstrebáva veľmi rýchlo a nezanecháva žiaden mastný film.

Je to jeden z najobľúbenejších prírodných pleťových olejov, veľmi ľahký a vhodný na všetky typy pleti.

Svojím zložením je podobný prirodzenému olejovému filtru, ktorý produkuje naša pokožka a preto je vynikajúci hydratačný olej pre mastnú a problematickú pleť. Obsahuje vyvážený pomer ošetrujúcich látok s hojivými schopnosťami, rovnako pomáha pri liečení akné a ďalších zápalov. Udržiava prirodzenú vlhkosť pokožky, pravidelným používaním sa citlivá, suchá a podráždená koža stáva opäť odolnou. Na dotyk pokožku zjemňuje a mierne vyhladzuje.

Má prirodzený ochranný UV faktor 3-4, vďaka čomu chráni pleť pred slnečným žiarením. 

 

 

jojoba-bio-jojobovy-olej-simmondsia-chinensis-seed-oil-pouzitie-skusenosti

Jojoba kalifornská (zdroj: images.google.com)

 


Zdroje informácií:

http://www.cosmeticsinfo.org/ingredient/simmondsia-chinensis-jojoba-seed-oil

https://www.herbwisdom.com/herb-jojoba-oil.html

Používame súbory cookies za účelom zvyšovania kvality služieb a našej ponuky. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.