Quinoa (Chenopodium Quinoa) Seed Extract

Quinoa (Chenopodium Quinoa) alebo mrlík čílsky je posledné roky celkom známou plodinou v zdravom jedálničku, no s extraktom z tejto super-zdravej rastliny sa začíname stretávať aj v kozmetike. Lieči ranky a zápaly pleti, zvyšuje jej elasticitu, dodáva výživu. 

Nejedná sa o obilninu, hoci sa pripravuje podobne. Quinoa pochádza z južnej Ameriky, pestuje sa najmä v Peru a Bolívii. Obsahuje vysoký podiel pre pokožku prospešných látok - všetky aminokyseliny, vápnik, fostor, železo a i.

 

quinoa-na-pokozku-plet-kozmetika-ucinky

Semená quina a rastlina (foto: Wikipedia)

 

Zdroj informácií: 

https://www.britannica.com/plant/quinoa

 

Používame súbory cookies za účelom zvyšovania kvality služieb a našej ponuky. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.