Prunus Amygdalus Dulcis Oil

Mandľový olej (Prunus Amygdalus Dulcis Oil) sa získava zo semien stromu mandle, spravidla mandle obyčajnej (Prunus dulcis). Tento po stáročia známy a využívaný olej sa lisuje zo suchých kôstok sladkých mandlí. Obsahuje nesmierne vysoký podiel vitamínov A, E, F, minerálov ako vápnik, horčík, draslík, riboflavín, zinok a ďalšie, bielkoviny, vlákninu, kyselinu olejovú a linolovú. Svojím zložením je veľmi blízky našej pokožke. Pre bábätká je vhodný už od prvých dní po narodení. Má silné upokojujúce a regeneračné účinky, rýchlo a dobre sa vstrebáva, nevyvoláva alergie, neupcháva póry.

Obľúbený je pri extrémne suchej pokožke so sklonmi k olupovaniu či popraskaniu, má silné protisvrbivé účinky. Pomáha pri liečbe kožných ochorení, ako napríklad akné, lupienky, ekzémov rôzneho pôvodu. Výborne regeneruje pokožku po opaľovaní.

Mandľový olej patrí k najpoužívanejším pri aromaterapeutických masážach a je dôležitou zložkou kvalitných masážnych a telových olejov.

 

 

mandlovy-bio-olej-almond-oil-recenzie-skusenosti

Mandľovník (zdroj: images.google.com)

 


Zdroje informácií:

https://www.herbwisdom.com/herb-almonds.html
http://www.cosmeticsinfo.org/ingredient/prunus-amygdalus-dulcis-sweet-almond-oil-and-prunus-amygdalus-dulcis-sweet-almond-seed

Používame súbory cookies za účelom zvyšovania kvality služieb a našej ponuky. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.