Pentylene Glycol

Pentylene glycol je látka, ktorá môže byť prírodného alebo syntetického pôvodu. V certifikovanej prírodnej kozmetike sa môže používať Pentylene glycol jedine prírodného pôvodu

Vo všeobecnosti sú glykoly látky bez vône a bez zápachu. Tie, ktoré sú akceptované na použitie v prírodných a organických produktoch (niektoré sú aj certifikované Ecocert), by sme mohli zaradiť do kategórie "prírodných derivátov", pretože nie sú nie sú z rastlín priamo  extrahované ale získavajú sa reakciou rastlinného glycerínu s hydroxidom sodným (látka, ktorá sa používa napríklad na výrobu mydla z rastlinných olejov). Prírodný pentylén glykol sa vyrába aj z obnoviteľných rastlinných zdrojov, ktoré vznikajú ako vedľajšie produkty pri výrobe potravín, napríklad z kukuričného škrobu alebo zo suchých vlákien cukrovej trstiny, ktoré ostanú po jej extrakcii. 

Najčastejšie sa pentylene glycol v kozmetike používa ako rozpúšťadlo pre ďalšie aktívne látky a sám o sebe má na pokožku hydratačné účinky.

 

Použíté zdroje: 

https://www.ewg.org/skindeep/ingredient/704753/PENTYLENE_GLYCOL/

https://cosmetics.specialchem.com/inci/pentylene-glycol

https://www.ulprospector.com/en/na/PersonalCare/Detail/97942/998886/Natural-Pentylene-Glycol

https://skinchakra.eu/blog/archives/501-Can-we-use-glycols-in-natural-cosmetics.html

 

Používame súbory cookies za účelom zvyšovania kvality služieb a našej ponuky. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.