Macadamia Ternifolia Seed Oil

Makadamiový olej (Macadamia Ternifolia Seed Oil) sa získava lisovaním za studena z makadamiových orechov, ktoré pochádzajú z austrálskych makadamových stromov a radia sa medzi najdrahšie oriešky na svete. U nás sa stal tento cenný olej vyhľadávaným a používaným relatívne nedávno.

Podobne ako jojobový olej, aj makadamiový je svojím zložením podobný prirodzenému olejovému filtru, ktorý produkuje naša pokožka. Obsahuje vitamíny A, B a E, vápnik, zinok, železo a je veľmi bohatý na mastné kyseliny vysokej kvality. Ľahko sa vstrebáva, nezanecháva mastný film, práve naopak, má vyhladzujúce účinky a pleť zanechá hodvábne jemnú. Je to vynikajúci hydratačný olej pre všetky typy pokožky, no ocení ho najmä suchá, starnúca či slnkom spálená pleť. V poslednej dobe je obľúbený aj vo vlasovej starostlivosti, olej vyživuje a regeneruje poškodené vlasy.

Makadamiový olej má prirodzený ochranný UV faktor 3-4, vďaka čomu chráni pleť pred slnečným žiarením.

 

Do eshopu:

• Makadamiový olej | Saloos

 

makadamiovy-makadamovy-bio-olej-skusenosti-pouzitie

Makadamový strom a jeho plody (zdroj: images.google.com)

 

 

Zdroje informácií:
https://www.herbwisdom.com/herb-macadamia-nuts.html
http://www.cosmeticsinfo.org/ingredient/macadamia-nuts

Používame súbory cookies za účelom zvyšovania kvality služieb a našej ponuky. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.