Cocos Nucifera Oil

Kokosový olej (Cocos Nucifera Oil) je v súčasnosti najznámejší a najpoužívanejší prírodný olej v kozmetike aj zdravej výžive. 

Panenský kokosový olej sa získava mechanickým procesom z čerstvej kokosovej dužiny, nespracováva sa tepelne a preto si zachováva všetky výživné hodnoty. Je výbornou náhradou telového mlieka alebo pleťového krému, najmä na suchšiu, citlivú pokožku aj detskú. Má vysoký obsah antioxidantov, vitamínov A, C a E, ktoré spomaľujú proces starnutia pokožky, je účinný proti striám a popraskanej pokožke, pomáha pri liečbe ekzémov. Kokosový olej je zložený z viacerých prospešných mastných kyselín, ktoré spolu účinne pôsobia proti vírusom, mikróbom, hubám a kvasinkám.

Čistý kokosový olej má svoju špecifickú prírodnú vôňu s jemnými tónmi kokosu. Pri jeho skladovaní je dobré myslieť na to, že v chlade má tuhú konzistenciu a pri teplote nad 25°C sa mení v číru kvapalinu.

Tipy na použitie kokosového oleja
- Výživné telové mlieko alebo pleťový krém na suchú pokožku, dobre sa strebáva a nezanecháva mastný film
- Maska na suché končeky vlasov, vlasový zábal pre zníženie lámavosti a vypadávanie vlasov
- Upokojujúci a zvláčňujúci balzam po opaľovaní aj po holení pokožky
- Účinný odličovač make-upu tváre aj očí
- Masážny olej a olej do kúpeľa
- Pomáha pri liečbe ekzémov, plesní, kvasiniek, kandidy
- Suché popraskané pery a herpesy
- Pomáha pri hojení estetických chybičiek ako sú vrásky, jazvy, strie

Pre najlepšie hydratačné výsledky ho aplikujte hneď po kúpeli, sprche, alebo na jemne vlhkú pokožku.

 

 

bio-kokosovy-olej-organic-vegan-prirodna-kozmetika

Kokosový orech (zdroj: images.google.com)

 

 

Zdroje informácií:
https://www.herbwisdom.com/herb-argan-oil.html
http://www.cosmeticsinfo.org/ingredient/argania-spinosa-kernel-oil

Používame súbory cookies za účelom zvyšovania kvality služieb a našej ponuky. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.