Cetearyl Alcohol

Cetearyl alcohol sa v kozmetike zvyčajne používa ako stabilizátor, zahusťovadlo, emulgátor či penidlo (v závislosti od celkovej kompozície zloženia produktu). Na pokožku má zmäkčujúce a zjemňujúce účinky. Tiež umožňuje ostatným aktívnym zložkám, aby lepšie prenikali do pokožky. Na povrchu pokožky vytvára ochranný film, "uzamyká" v pleti vodu čím podporuje jej hydratáciu. Nie je dráždivý, nevyvoláva alergické reakcie, ale na druhej strane sa jeho vysoký podiel v produktoch neodporúča pre použitie na veľmi mastnú, problematickú pleť, pretože môže pôsobiť komedónne, teda upchávať póry.

Cetearyl alcohol môže byť získaný z rastlín - derivuje sa z kokosového (príp. palmového oleja) alebo sa vyrába synteticky. 

 

 

 

Zdroje informácií:

https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/Cetearyl_alcohol

www.ewg.org/skindeep/ingredient/701236/CETEARYL_ALCOHOL

Používame súbory cookies za účelom zvyšovania kvality služieb a našej ponuky. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.