Dôležitý oznam: Dovolenka do 20.9.2019. Vaše objednávky vybavíme po tomto termíne ♥

Slovník pojmov

A B C D E G H L M O P Q R S T U V Z

Salix Purpurea

Vŕba purpurová (Salix Purpurea) je nenáročná okrasná drevina. V kozmetike sa využíva najmä extrakt z jej kôry. Vŕbová kôra v šampónoch a kondicionéroch pomáha revitalizovať a posilňuje vlasy aj vlasovú pokožku. Zmierňuje bolesť a redukuje…

Salvia Officinalis

Esenciálny olej zo šalvie (Salvia Officinalis) pomáha a uľavuje pri stavoch smútku a depresie, uvoľňuje nervozitu, migrénu, nepokoj a posilňuje pri nervovom vyčerpaní. Stimuluje trávenie a povzbudzuje chuť k jedlu pri stavoch nechutenstva. Má silný…

Sesamum Indicum Seed Oil

Sezamový olej (Sesamum Indicum Seed Oil) má vynikajúce regeneračné a hydratačné účinky. Otvára póry, čistí ich a viaže na seba toxíny a ťažké kovy. Má výrazný antioxidačný účinok, vďaka čomu zabraňuje predčasnému starnutiu pokožky. Napomáha obnove…

Simmondsia Chinensis Seed Oil

Zo semien jojoby kalifornskej (Simmondsia Chinensis) sa získava lisovaním za studena jojobový olej, ktorý sa oproti iným olejom líši tým, že sa jedná o tekutý vosk. Preto sa používa iba na vonkajšie použitie, ľudským telom (tráviacim traktom)…

Sodium Benzoate

Benzoát sódny (Sodium Benzoate) je sódna soľ kyseliny benzoovej. Vysktuje sa prirodzene v ovocí (jablká, marhule, brusnice), hubách, škorici, čaji a i. Vyrába sa však aj synteticky. Jeho hlavnou funkciou v kozmetike aj potravinárstve je konzervovanie…

Sodium Bicarbonate

Sóda bikarbóna (Sodium Bicarbonate), alebo hydrogénuhličitan sodný je jedlá sóda, ktorú poznáte aj z kuchyne. Má formu bieleho prášku so zásaditou chuťou. Používa sa ako súčasť kypriacich práškov do pečiva alebo šumivá prísada do nápojov či…

Sodium Caproyl/Lactylate

Sodium Caproyl/Lactylate je látka získaná z kokosového alebo palmového oleja. V kozmetike sa používa ako emulgátor, hydratačná látka, povrchovo aktívna látka, zlepšuje uvoľňovanie vôní z produktov a má antimikrobiálne účinky.    Zdroje…

Sodium Cocoyl Isethionate

Sodium Cocoyl Isethionate (SCI) patrí medzi mycie tenzidy, nazývané aj surfaktanty či povrchovo aktívne látky. Získava sa z kokosového oleja, a to z jeho mastných kyselín. Je čisto rastlinného pôvodu, šetrný k životnému prostrediu a biologicky…

Sodium Hyaluronate

Kyselina hyalurónová (Sodium Hyaluronate) je jedným zo základných stavebných prvkov kože. Udržiava a viaže v nej vlhkosť, podieľa sa na prirodzenej regenerácii buniek. S pribúdajúcim vekom sa z pokožky vytráca, a pleť tak stráca hydratáciu, pružnosť,…

Sodium Lauryl Sulfoacetate

Sodium Lauryl Sulfoacetate (SLSA) patrí medzi mycie tenzidy, nazývané aj surfaktanty či povrchovo aktívne látky. Získava sa z kokosového oleja, a to z jeho mastných kyselín. Je čisto rastlinného pôvodu, šetrný k životnému prostrediu a biologicky…

Squalane

Skvalán (squalane) je jemný olej prirodzene získaný z olív a výborne hydratuje a ošetruje pokožku. Nezanecháva mastný film a vstrebáva sa hlboko do pokožky. Zabraňuje rastu baktérií, lieči rôzne kožné problémy ako ekzémy, zápaly kože a podobne.…

Používame súbory cookies za účelom zvyšovania kvality služieb a našej ponuky. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.