Dôležitý oznam: Dovolenka do 20.9.2019. Vaše objednávky vybavíme po tomto termíne ♥

Slovník pojmov

A B C D E G H L M O P Q R S T U V Z

Rhassoul

Hectorite, Rhassoul alebo Ghassoul Clay. Všetky tieto názvy pomenúvaju africký íl, ktorý je po stáročia známy vďaka jeho výživným účinkom a vysokému obsahu minerálov (vápnik, železo, kremík, horčík). V kozmetike sa s obľubou pridáva do šampónov,…

Rhus Verniciflua Peel Wax

Aj keď je škumpa fermežová (Rhus Verniciflua) jedovatá rastlina, šupky jej plodov nie sú. Práve oni majú výnimočné vlastnosti, ktoré sa využívajú v kozmetike. Tepelným spracovaním, varením, filtrovaní sa z nich získava vosk, ktorý predstavuje…

Ricinus Communis Seed Oil

Ricínový olej (Ricinus Communis Seed Oil) je veľmi obľúbený prírodný rastlinný olej, ktorý sa získava lisovaním za studena z ricínových bôbov. Populárny je najmä pre jeho kozmetické využitie, podporuje rast vlasov, mihalníc, obočia, spevňuje…

Rosa Damascena Flower Water

Ružová kvetová voda (Rosa Damascena Flower Water) je veľmi obľúbená prírodná pleťová voda, ktorá sa získava parnou destiláciou kvetných lístkov z ruží. Najčastejšie ide o lupienky ruže damašskej (resp. damascénskej), ktoré majú typickú omamnú…

Rosa Rubiginosa / Rosa Canina

Šípkový olej (Rosa Rubiginosa, Rosa Canina - rôzne druhy) je prírodný olej lisovaný zo semien plodov šípok. Jedná sa o výnimočný olej, ktorý má omladzujúce účinky, spomaľuje proces starnutia pokožky a zmierňuje vrásky. Vďaka jeho liftingovému…

Rosmarinus Officinalis

Rozmarín lekársky (Rosmarinus Officinalis) je aromatická bylina, vždyzelený polokrov s kopijovitými listami pôvodom zo Stredomorskej oblasti. Jej názov pochádza z latinčiny a v preklade znamená morská rosa.  Rozmarínové oplachy vlasov, výťažky,…

Používame súbory cookies za účelom zvyšovania kvality služieb a našej ponuky. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.