Dôležitý oznam: Dovolenka do 20.9.2019. Vaše objednávky vybavíme po tomto termíne ♥

Slovník pojmov

A B C D E G H L M O P Q R S T U V Z

Passiflora Edulis Oil

Marakuja (Passiflora Edulis Oil), passion fruit či mučenka, všetky pojmy sú u nás zaužívané pre jedno exotické ovocie guľatého tvaru, tvarom vzdialene podobné fige. Toto aromatické ovocie s kyslastou chuťou pochádza zo Strednej a Južnej Ameriky, je…

Pelargonium Graveolens

Muškát omamný (Pelargonium Graveolens) sa zvykne nazývať aj pelargónia, či geránium. Hydrolát z jeho kvetov sa vyznačuje protizápalovými a hojivými účinkami. Pomáha pri liečbe kožných problémov, dermatitíd, ekzémov a rôznych zápaloch. Jeho vôňa je…

Pentylene Glycol

Pentylene glycol je látka, ktorá môže byť prírodného alebo syntetického pôvodu. V certifikovanej prírodnej kozmetike sa môže používať Pentylene glycol jedine prírodného pôvodu.  Vo všeobecnosti sú glykoly látky bez vône a bez zápachu. Tie, ktoré sú…

Persea Gratissima Oil

Avokádový olej (Persea Gratissima Oil) sa získava priamo z dužiny plodu avokáda. Je veľmi univerzálny, nazývaný aj olej krásy, anti-aging a zároveň liečivý. Obsahuje celý rad vitamínov, minerálov, kyselinu listovú, gama-linolenovú a ďalšie prospešné…

Plukenetia Volubilis Seed Oil

Olej Acha Inchi (Plukenetia Volubilis Seed Oil) je exotický olej z amazónskeho pralesa. Výrazne napomáha reštrukturalizácii pokožky, ľahko sa vstrebáva a nezanecháva na pokožke mastný film. Veľmi intenzívne hydratuje a zabraňuje vysušovaniu a…

Potassium Olivate

Potassium Olivate je draselná soľ mastných kyselín, ktorá sa získava z olivového oleja. V prírodnej kozmetike sa s obľubou používa ako jemná umývacia, čistiaca látka, ktorá je k pokožke šetrná. Obsahujú ju mydlá, sprchové gély aj šampóny. Pokožku…

Potassium Sorbate

Potassium Sorbate sa používa v potravinárskom aj kozmetickom priemysle ako konzervačná prísada, spomaľuje alebo zabraňuje rastu bakterií, čím chráni produkt pred znehodnotením a predlžuje jeho životnosť (dobu spotreby). Prirodzene sa vyskytuje…

Prírodné vonné látky

Prírodné vonné látky sa vyskytujú prirodzene v siliciach rastlín, stromov, ich plodov a jednotlivých častí. Získavajú sa parnou destiláciou, lisovaním alebo rôznymi ďalšími metódami. Často ich nájdeme vo výrobkoch označené ako éterické či esenciálne…

Prunus Amygdalus Dulcis Oil

Mandľový olej (Prunus Amygdalus Dulcis Oil) sa získava zo semien stromu mandle, spravidla mandle obyčajnej (Prunus dulcis). Tento po stáročia známy a využívaný olej sa lisuje zo suchých kôstok sladkých mandlí. Obsahuje nesmierne vysoký podiel…

Prunus Armeniaca Kernel Oil

Marhuľový olej (Prunus Armeniaca Kernel Oil) sa získava lisovaním za studena z jadier marhule a má naozaj výnimočný obsah vitamínov skupiny B, ktoré nenájdeme v žiadnom inom prírodnom oleji. Obsahuje tiež množstvo nenasýtených esenciálnych kyselín,…

Používame súbory cookies za účelom zvyšovania kvality služieb a našej ponuky. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.