Dôležitý oznam: Dovolenka do 20.9.2019. Vaše objednávky vybavíme po tomto termíne ♥

Slovník pojmov

A B C D E G H L M O P Q R S T U V Z

Macadamia Ternifolia Seed Oil

Makadamiový olej (Macadamia Ternifolia Seed Oil) sa získava lisovaním za studena z makadamiových orechov, ktoré pochádzajú z austrálskych makadamových stromov a radia sa medzi najdrahšie oriešky na svete. U nás sa stal tento cenný olej vyhľadávaným a…

Magnesium Hydroxide

Hydroxid horečnatý (Magnesium Hydroxide) má v kozmetike naozaj široké využitie. Používa sa na úpravu pH výrobkov, má antibakteriálny účinok, je to tiež syntetický stabilizátor a pomáha udržiavať farebnosť kozmetiky. Obsahuje ho množstvo deodorantov,…

Malva Sylvestris Extract

Slez lesný (Malva Sylvestris) je je dvojročná až trváca bylina s ružovo - fialovo zafarbenými kvetinami. Extrakt zo slezu sa v kozmetike používa pretože je výborný na suchú a dehydrovanú pleť, ktorej prinavracia vlahu a pružnosť. Pomáha liečiť akné,…

Maranta Arundinacea (Arrowroot)

Maranta trstinová (Maranta Arundinacea / Arrowroot) je tropická rastlina, ktorá je známa najmä vďaka vysokému obsahu škrobu v jej mohutnom koreni. Marantový prášok sa používa v kozmetike pre jeho absorpčné schopnosti a ako zahusťovadlo. Nájdete ho…

Melaleuca Alternifolia Oil

Čajovníkový olej (Melaleuca Alternifolia Oil), známy aj ako olej Tea Tree je intenzívne voňajúci esenciálny olej. Získava sa z čajovníkového stromu, ktorý rastie v Austrálii. Je to najpoužívanejšie prírodné antiseptikum, ktoré sa na kožu aplikuje aj…

Melissa Officinalis

Medovka lekárska (Melissa Officinalis) je aromatická bylinka pôvodom zo Stredomorskej oblasti. V kozmetike sa využíva predovšetkým jej hydrolát, teda k kvetová voda z medovky, získaná parnou destiláciu. Hodí sa na všetky typy pleti, špeciálne na…

Mentha Piperita

Mäta pieporná (Mentha Piperita) je trvácna bylina, ktorej účinky sa s obľubou využívajú v prírodnej kozmetike. Jej vôňa je intenzívna, chladivá, ostrá mätová. Hydrolát, alebo kvetová voda z mäty piepornej sa hodí predovšetkým na zmiešanú až mastnú…

Mentha Spicata

Mäta kučeravá (Mentha Spicata) je trváca bylina, ktorej účinky sa s obľubou využívajú v prírodnej kozmetike. Jej vôňa je jemne sladká, osviežujúca, chladivá mätová.  Esenciálny olej z mäty kučeravej, nazývaný aj spearmintový olej, je jemnejšou a…

Používame súbory cookies za účelom zvyšovania kvality služieb a našej ponuky. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.