Dôležitý oznam: Dovolenka do 20.9.2019. Vaše objednávky vybavíme po tomto termíne ♥

Slovník pojmov

A B C D E G H L M O P Q R S T U V Z

Calophyllum Inophyllum Seed Oil

Tamanu olej (Calophyllum Inophyllum Seed Oil) je známy najmä pre svoje regeneračné a dezinfekčné účinky. Rovnako je výborný pre veľmi suchú a popraskanú kožu. Má mierne analgetické účinky, ktoré zmierňujú bolesti kĺbov a svalov. Účinný je pri liečbe…

Cananga Odorata

Kananga vonná (Cananga odorata) známa aj pod názvom ylang ylang, je tropický strom s jedinečnou charakteristickou vôňou jeho kvetov. Z nich sa vyrába esenciálny olej, ktorý sa s obľubou používá v parfémoch aj v aromaterapii.   Intenzívna vôňa…

Cannabis Sativa Seed Oil

Konopný olej (Cannabis Sativa Seed Oil) sa získava lisovaním za studena zo semien konope siateho a má tmavú zelenú farbu. Vďaka tejto forme extrakcie si zachováva všetky prírodné zložky a bioaktívne látky v plnej miere. Obsahuje veľké množstvo…

Cetearyl Alcohol

Cetearyl alcohol sa v kozmetike zvyčajne používa ako stabilizátor, zahusťovadlo, emulgátor či penidlo (v závislosti od celkovej kompozície zloženia produktu). Na pokožku má zmäkčujúce a zjemňujúce účinky. Tiež umožňuje ostatným aktívnym zložkám, aby…

Cinnamomum Zeylanicum

Škorica (Cinnamomum Zeylanicum) sa v kozmetike využíva predovšetkým pre jej antibakteriálne účinky, pôsobí proti akné, proti celulitíde či proti lupinám. Nemenej cenenou ingredienciou je pre jej príjemnú, prenikavú, hrejivú vôňu.   Škoricu nájdete…

Citrus Aurantifolia

Citrónovník limetový (Citrus Aurantifolia), alebo limetka nie je len obľúbené ovocie, ale má čo ponúknuť aj v starostlivosti o pokožku alebo v aromaterapii. Olej z limetky vyvažuje tmavé škvrny na pleti, sťahuje póry, reguluje kožný maz, pomáha…

Citrus Aurantium Bergamia

Bergamot (Citrus Aurantium Bergamia) je vždyzelený citrus, ktorý má aromatické plody hruškovitého tvaru. Z kôry, šupky týchto plodov sa lisovaním za studena získava esenciálny olej, ktorý má silnú citrusovú, charakteristickú vôňu. Tá je popisovaná…

Citrus Reticulata / Citrus Nobilis

Mandarínky sú rozdelené do niekoľkých skupín a príbuzných skupín. Do tej nám najznámejšej a všeobecnej (Citrus Reticulata Blanco) patria napríklad mandarínky Klementíny, Fina, Ponkan a druhá najrozšírenejšia v kozmetike je King Mandarin (Citrus…

Cocos Nucifera Oil

Kokosový olej (Cocos Nucifera Oil) je v súčasnosti najznámejší a najpoužívanejší prírodný olej v kozmetike aj zdravej výžive.  Panenský kokosový olej sa získava mechanickým procesom z čerstvej kokosovej dužiny, nespracováva sa tepelne a preto si…

Crambe Abyssinica

Katrán etiopský (Crambe abyssinica) je jednoročná rastlina pochádzajúca z Etiópskej vysočiny a priľahlých oblastí Afriky. Jeho semená obsahujú okolo 35% oleja a z nich sa lisovaním získava crambe olej. Tento olej je zatiaľ pomerne novým a neznámym…

Cucurbita Pepo Seed Oil

Tekvicový olej (Cucurbita Pepo Seed Oil) je olejom zo semiačok tekvice obyčajnej.   Nájdete ho napríklad v produkte: Bio karité Balzam Limeta-Lemongrass | Saloos.      

Chamaemelum Nobilis Distillate

Harmančekový hydrolát (Chamaemelum Nobilis Distillate) sa zvykne nazývať aj tzv. kvetová voda z harmančeka, resp. rumančeka. Je výborný na ošetrenie pleti, vlasov aj vlasovej pokožky.  Hydrolát vzniká počas parnej destilácie rastlín a týmto procesom…

Používame súbory cookies za účelom zvyšovania kvality služieb a našej ponuky. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.