Ricínový olej | Saloos

1504
Neohodnotené

Liečivý protizápalový olej, široko známy svojimi posilňujúcimi účinkami pre rast vlasov a mihalníc


  • Skladom
4,50 €
Kategória: Pleťové oleje
Objem: 50 ml
 

Ricínový olej je veľmi obľúbený prírodný olej, ktorý sa získava lisovaním za studena z ricínových bôbov. Populárny je najmä pre jeho kozmetické využitie, podporuje rast vlasov, mihalníc, obočia, spevňuje nechty, ale zároveň nezaostávajú ani jeho liečivé protivírusové, antibakteriálne a protiplesňové účinky. Jeho využitie je založené na bohatom zložení nenasýtených mastných kyselín, a to viac ako 90% obsahu kyseliny ricínovej, kyseliny olejovej a kyseliny linolovej a vitamínu E. Pomáha liečiť zápaly pokožky tela a vlasov, spôsobené baktériami, kvasinkami, či vírusmi, mykotické ochorenia kože, hojí jazvy, akné, bradavice, zmierňuje svrbenie, či pálenie pokožky.

Tento olej je bezfarebný a má veľmi hustú, až lepkavú konzistenciu, preto sa zvykne miešať (riediť) s ďalšími liečivými prírodnými olejmi podľa potreby. Do ricínového oleja tiež odporúčam pridať zopár kvapiek vášho obľúbeného esenciálneho oleja, kvôli jeho ťažšej, prírodnej vôni.

 

Tipy na použitie: 

Pre posilnenie rastu vlasov: Naneste olej na pokožku vlasov pred ich umytím a nechajte chvíľku pôsobiť a vlasy potom klasickým spôsobom umyte (možno bude potrebné naniesť šampón 2x). 

Pre posilnenie rastu obočia a mihalníc: Naneste na ne pred spaním maličké množstvo ricínového oleja a ráno si tvár opláchnite.

Účinný je teplý zábal pri akútne postihnutej pokožke, bolestiach svalov, kĺbov, artritíde, reume či osteoporóze.  Do zohriatého ricínového oleja (postačí pár lyžíc) oleja ponorte bavlnený kus látky alebo malý uteráčik. Následne priložte na pokožku a  pre lepší účinok môžete prekryť ďalším uterákom, fóliou, či vyhrievacím vankúšikom.

 

Rastlinné oleje značky Saloos majú vysokú kvalitu vďaka šetrnému spracovaniu, lisovaním za studena. Oleje si tak uchovávajú všetky výživné látky a rovnako nimi dosiahnete vynikajúce terapeutické účinky.

 

Zloženie: Ricinus Communis Seed Oil (skočec obecný) *

* za studena lisovaný, cetifikát prírodnej kozmetiky CPK

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať hodnotenie
Nevypĺňajte toto pole:
 
Používame súbory cookies za účelom zvyšovania kvality služieb a našej ponuky. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.